Salaojitus Tampereelta koko Pirkanmaalle

Pumppaamot, salaojat, sadevesien poistot – pidämme kiinteistöt ja pihat kuivina


Salaojat suojaavat kiinteistösi kosteus-, home- ja routavaurioilta

Perustukset ja rakennuksen ympäristö on suojattava huolellisesti vesihaitoilta. Kun katolta valuva sadevesi ja sulamisvesi johdetaan salaojien ja sadevesijärjestelmän avulla pois rakennuksesi ympäristöstä, vesi ei keräänny lammikoiksi pihalle tai tulvi kellariin. Lisäksi salaojitus ehkäisee pohjaveden nousun liian lähelle rakennuksen alapohjaa. Salaojitus poistaa täten kalliita remontteja vaativien sekä terveydellekin haitalliset riskit kosteus-, home- ja routavaurioihin, kun salaojilla johdetaan vesi pois rakenteiden suunnalta.

Salaojitus toteutetaan rei’itetyillä tuplasalaojaputkilla, jotka kuljettavat hulevedet kaivoon, josta vesi lopulta johdetaan edelleen imeytyskentälle, kunnalliseen sadevesiviemäriin tai avo-ojaan. Salaojaputkien lisäksi rakennuksen nurkissa tulisi olla tarkastuskaivot, perusvesikaivo padotusventtiilillä ja tarvittaessa pumppaamo. Näiden kautta järjestelmän toimivuus ja putkien kunto voidaan tarkistaa vuosittain ja huoltaa tarvittaessa. Putkien silmämääräisen kunnon lisäksi tulee tarkastella myös itse rakennusta; esimerkiksi talon seinistä irtoava maali voi olla merkki kastuneista rakenteista ja toimimattomasta salaojituksesta.

Salaojajärjestelmän kunnon tarkastus on helppo tehdä itsekin, katso vinkit ja ohjeet miten!

Meiltä saat vankalla kokemuksella laadukkaat salaojitukset sekä muut monipuoliset vesi- ja viemärityöt. Toteutamme salaojitukset niin omakotitaloihin ja kesämökeille kuin myös suurempiin kohteisiin.

Kannattaako salaojitus?

Rakennuksen laadukas salaojaremontti on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin. Jos vielä mietit, kannattaako rakennuksen, talon tai pellon salaojitus, lue alta miksi se on niin tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa!

 • Salaojitus pitää rakennuksen perustukset kuivana ja täten ehkäisee kosteusvaurioita, estäen esimerkiksi sulamisveden pääsemisen kellariin.
 • Salaojitus ehkäisee roudan aiheuttamia vaurioita rakennuksen perustuksiin.
 • Salaojitus ehkäisee tuhoisat tulvat kellarissa.
 • Salaojituksen ansiosta rakennuksen piha-alue pysyy kuivempana, mikä lisää rakennuksen asumis- ja käyttömukavuutta.
 • Salaojitus nostaa talon arvoa.
 • Pelloille toteutettu salaojitus kasvattaa viljelymaan hyötyalaa ja helpottaa työkoneiden kulkua pellolla, kun maahan imeytymätön vesi ei pehmennä pohjaa.

Salaojien asennus, eli miten salaojitus toteutetaan?

 • Salaojitusremontti tulee aina aloittaa ammattilaisen kartoituksella, missä kartoitetaan salaojituksen kunto ja remonttitarve tai suunnitellaan uuden salaojituksen toteutus.
 • Huolellisen kartoituksen ja suunnitelman jälkeen aloitetaan kaivuutyöt ja tehdään kaadot.
 • Kaivannon pohjalle levitetään suodatinkangas, jotta maa-aines tai esimerkiksi juuret eivät vaurioita putkia ja maa-aines ei sekoitu salaojiin käytettävien materiaalien kanssa.
 • Tämän jälkeen salaojaputket asennetaan ja liitetään toisiinsa. Salaojaputket peitetään siihen soveltuvalla sepelillä sekä eristeellä.
 • Lopulta maa-aines tiivistetään kerroksina, mikä ehkäisee kaivantojen vajoamista ja toimii putkien suojana. Kokonaisvaltaisen salaojituksen toteutus pihatöineen kestää noin kaksi viikkoa.
 • Työn valmistuttua käymme kanssasi tehdyn työn läpi ja ohjeistamme sinua salaojituksen ylläpidossa.

Ota yhteyttä ja pyydä maksuton kustannusarvio tai tilaa toimiva salaojitus tontillesi! Me kerromme, mitä maksaa salaojaremontti juuri sinun kohteeseesi ammattilaisen tekemänä.

Kerromme mielellämme lisää