Sadevesijärjestelmät Tampere ja Pirkanmaa

Ammattilaisen suunnittelemat ja asentamat sadevesijärjestelmät pitävät pihan, kulkureitit ja rakennukset kuivana. Lisää asumismukavuutta ja rakennusten elinikää oikealla sadevesijärjestelmällä!


Sadevesijärjestelmä lisää asumismukavuutta, viihtyisyyttä ja ehkäisee kosteusvaurioita

Sadevesijärjestelmä on rakennukselle ja pihaan suunniteltu kokonaisuus esimerkiksi sadevesikouruja, rännejä, syöksyjä ja ränni- sekä sadevesikaivoja, jotka ohjaavat sadeveden hulevesijärjestelmään tai avo-ojaan. PMP-Asennuksen erikoisosaamista on maassa olevat sadevesijärjestelmät, mutta autamme tarvittaessa myös esimerkiksi rännien ja syöksytorvien kanssa. Meidät kannattaa kutsua apuun silloin, kun sadevesi jää seisomaan pihalle tai kaivot eivät vedä.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu sadevesijärjestelmä pitää pihan ja kulkuväylät kuivina, samalla estäen sadeveden valumisen talon seinälle. Näin esimerkiksi viihtyisyyttä lisätään merkittävästi, kun piha ei ole seisovan veden vallassa eikä myöskään jäädy yhtä liukkaaksi talvisin. Kun sadeveden valuminen ulkoseiniä pitkin estetään, ennaltaehkäistään myös kosteusvaurioiden syntymistä ja suojataan talon rakenteita ympäristörasitukselta. Esimerkiksi puisen omakotitalon sadevesijärjestelmä on äärimmäisen tärkeä ulkorakenteiden käyttöiän maksimoimiseksi.

Jos mahdollista, talon sadevesijärjestelmä on hyvä asentaa samaan aikaan salaojituksen kanssa – kohteesta riippuen myös sadevesijärjestelmä saattaa vaatia pihan muokkausta. Autamme mielellämme uuden tai päivitettävän sadevesijärjestelmän suunnittelussa.

Miksi sadevesijärjestelmä on tärkeä?

  • Sadevesijärjestelmän ansiosta sadevesi ei jää seisomaan pihaan tai kulkuväylille.
  • Piha ei jäädy yhtä liukkaaksi kuin seisovan veden kanssa.
  • Kuiva piha ehkäisee routavaurioita pihassa ja rakennuksen perustuksissa.
  • Sadevesijärjestelmä ohjaa sadeveden pois talon seinustalta ja estää veden valumisen seiniä pitkin.
  • Rakennuksen kosteusvaurioiden paras ennaltaehkäisijä on rakenteiden suojaaminen ylimääräiseltä kosteudelta ja seisovalta vedeltä.

Milloin sadevesijärjestelmä kannattaa uusia?

Isoilta, kalliilta remonteilta välttyy parhaiten pihojen ja rakennusten huolellisella ylläpidolla. Parhaatkin sadevesijärjestelmät tulevat kuitenkin joskus tiensä päähän: seuraa näitä merkkejä ja pyydä ammattilaisen kartoitus ajoissa!

  • Sadevesi jää seisomaan pihaan tai sadevesikaivo ei vedä. Etenkin vanha sadevesijärjestelmä voi olla hyvä tarkistaa, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi kaivojen määrä ja sijainti on tärkeä tarkistaa, jos pihaan tehdään muutostöitä tai uusia rakennustöitä.
  • Rännit vuotavat. Käytetystä materiaalista ja tekniikasta riippuen rännit ja vesikourut joko ruostuvat puhki, tai liitoskohtien saumat antavat ajan myötä periksi. Pidä silmällä pysyykö sadevesi rännissä, hikoileeko saumat ja alkaako rännin pinta ruostua tai hilseillä.
  • Rännit ovat notkolla. Vesikourun on tarkoitus olla suorassa ja tukevasti katon reunassa kiinni. Jos ränni alkaa notkua ja mennä mutkalle esimerkiksi lumen takia, on rännin kiinnitykset pettämässä.
  • Taloon tehdään kattoremontti. Kun katto uusitaan, on samalla helppo vaihtaa myös rännit ja vesikourut päivitettyihin ratkaisuihin. Pyydä tarvittaessa meiltä tarjous, mikäli tarvitsette remontin yhteydessä erikseen tekijän sadevesijärjestelmän maantasalla oleville osille!

 

Pyydä maksuton kustannusarvio taloyhtiön tai omakotitalon sadevesijärjestelmästä!

Kerromme mielellämme lisää