Maalämmön keruupiirin ja keruuputkiston asennus

Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen lämmönkeräysjärjestelmän, jota kutsutaan keruupiiriksi tai keruuputkistoksi. Maalämmön lämmönkeräysjärjestelmä voidaan asentaa pintamaahan, vesistöön tai kallioon, eli käytännössä mihin tahansa. Toteutamme maalämmön keruuputkiston asennustyöt uudis- ja saneerauskohteisiin Pirkanmaan alueella, tarvittaessa myös muualla Suomessa.


Maalämpö on uusiutuvaa lähienergiaa

Taloyhtiöiden kiinteistöt, hallit ja kaikki muutkin kiinteistöt voi lämmittää lukuisilla eri tavoilla, näistä nykyään yksi suosituimmista ja kestävimmistä on maalämpö. Jopa puoleen uusista omakotitaloista asennetaan nykyään maalämpöjärjestelmä. Maalämpö on nimensä mukaisesti maaperään tai veteen varastoitunutta energiaa, joka pystytään keräämään ja hyödyntämään sekä rakennuksen että käyttöveden lämmitykseen, tai kesäaikaan myös viilennykseen. Maalämpöjärjestelmä koostuu lämmönkeruupiiristä, maalämpöpumpusta ja lämmönjakojärjestelmästä. Me PMP-Asennuksella vastaamme maalämmön lämmönkeruupiirin asennuksesta.

Maalämmön lämmönkeruujärjestelmää kutsutaan lämmönkeruupiiriksi tai lämmönkeruuputkistoksi

Jotta maalämpöpumppu saa maassa olevan lämpöenergian käyttöönsä, tarvitaan lämmönkeruujärjestelmä. Tätä järjestelmää kutsutaan lämmönkeruupiiriksi tai lämmönkeruuputkistoksi. Maalämmön keruuputkiston asennus voidaan tehdä käytännössä minne tahansa: vaakatasossa pintamaahan, pystysuoraan poraamalla kallioon tai jopa upottamalla vesistöön. Kiinteistön sijainti ei siis rajoita mahdollisuuksia maalämmön asentamiseen ja käyttöön.

Suomen maaperä huomioiden maalämmön keruuputkiston asennus toteutetaan useimmiten kallioon poraamalla. Tälle kallioon porattavalle reijälle on useita kutsumanimiä: porakaivo, lämpökaivo, energiakaivo ja maalämpökaivo. Kaikki yhtä kuvaavia ja päteviä! Kallioon porattava lämpökaivo ei vaadi paljon pinta-alaa, sillä lämmönkeruupiiri asennetaan suoraan alaspäin. Näin ollen maalämmön asennus onnistuu hyvin myös pienelle tontille eikä vaadi laajoja kaivuutöitä, kun taas pintamaahan asennettava lämmönkeruupiiri tarvitsee talon koosta riippuen satoja neliöitä pinta-alaa. Maalämpökaivon poraus on aina ammattilaiselle jätettävä työ.

Maalämmön keruuputkiston ja keruupiirin asennus Tampereelta käsin koko Pirkanmaan alueelle – tarvittaessa myös muualle Suomessa

PMP-Asennus on monipuolinen urakoitsija, jonka kaartista löytyy jo yli vuosikymmenen kokemus maalämmön keruuputkiston asennuksesta. Erikoisosaamistamme ovat suuret kohteet, kuten hallit, taloyhtiöiden kiinteistöt ja kauppakeskukset, erityisesti niiden porakaivoihin asennettavat maalämpöjärjestelmät. Työskentelemme kuitenkin mielellämme myös muiden kiinteistöjen parissa. Toteutamme niin saneeraus- kuin uudiskohteidenkin maalämpöjärjestelmien asennukset.

Olemme olleet mukana Suomen suurimpien energiakenttien rakentamisessa, joten ammattitaitoon ja työn jälkeen voitte luottaa. Pääsääntöinen toimialueemme on Tampereelta koko Pirkanmaan alueelle, mutta lähdemme tarvittaessa myös pidemmälle asennustöihin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää maalämmön keruuputkiston maahan asentamisesta, niin keskustellaan yksityiskohdat kuntoon!

Kerromme mielellämme lisää